lördag 4 april 2015

Dagsturer, bad och sol

Dagarna som har passerat har vi börjat med tidig morgonpromenad på stranden och vidare hem genom byn för att plocka upp bröd och frukt till frukost. Det har badats i poolen och havet och i tisdags var vi på utflykt över till halvön och passerade de små byarna med glada vinkande barn. Vi tittade såklart på Ganh Do Dia och fikade vid den lilla fyren. På kvällen firade vi med skumpa, rosé och goda mat att Jossan har öppnat egen praktik i Stockholm. Denna härliga hel dag/kväll avslutades med ett parti Doft (kortspel) och kvällsbad i poolen.

Ungdomarna

Hela gänget

Im on top of the world

Bi haj är lite förkyld så hon vilar i soffan och kollar tv

Kvällsbad


Gästerna och Tony har även haft en härlig dag ute på sjön då dom snorklat länge, badat, kollat på omgivningen och hummerodlingarna, plockat snäckor och koraller och självklart fikat. Stackars Josefin blev så sjösjuk så hon spydde och mådde pyton hela kvällen. Lotta, jag och ungdomarna gick iväg och åt lite street food supergoda vårrullar.

Igår var vi till Quy Nhon och handlade lite mat, solbrillor mm. Vi åt lunch på en restaurang vid stranden där vi ätit några gånger innan och det har varit supergott men idag var det under all kritik. Köttet var så segt och smakade inte bra. Vår favoritsoppa var också superäcklig (tyckte jag) som tur var var salladerna helt OK men vi kommer inte gå dit igen. 

Igår skypades det och önskades glad påsk med mamma, moster i Spanien, Sandra med familj och syrran två gånger.  

I natt har jag sovit så dåligt och känner mig både trött och låg. En av mina bästa barndomskompisar har blivit sjuk och ligger inne på Akis i Uppsala. Som alltid är det extra jobbigt att vara långt borta och det är lätt att man känner sig ännu mer orolig, maktlös och ledsen. Som tur var hade både hennes syster lite info att ge mig och min kompis Sandra. Men man får direkt det där suget i magen och känner sig orolig och ledsen då man vet hur det påverkar så många när någon man tycker om och bryr sig om blir sjuk. Det är ledsna och oroliga barn, sykon, föräldrar partners och så vi, dom närstående kompisarna. Vi skypade i onsdags och skojade lite om att man redan har ont lite här och där fast vi inte ens är 40 år och att man var på topp fysiskt strax efter 20 år sen går det bara bakåt. Vi hoppas såklart att hon snart blir bättre och får komma hem till sin familj. 

Hoppas att ni alla har en glad påsk och äter massa god mat och kanske tom får ett litet påskägg.



 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar